Nieuws

Films van Kees Vlaanderen


Tijdens het Beeld voor Beeld Festival in Amsterdam zullen er twee documentaires van Kees Vlaanderen achter elkaar te zien zijn. 
Beeld voor Beeld is een documentaire fesitval over culturele diversiteit met dit jaar als thema migratie.

Zondag 1 mei om 16:00 uur zullen de twee documentaires te zien zijn, waarna afloop een kort nagesprek zal plaatsvinden met Kees Vlaanderen. De toegang tot deze vertoning is helemaal gratis! 

Het is uw land (It's your country)
Wie is uitgeprocedeerd en geen recht heeft om in Nederland te blijven, krijgt met de Dienst Terugkeer en Vertrek te maken die het vertrek regelt, liefst vrijwillig, maar als het moet organiseren ze een gedwongen vertrek. In de film 'Het is uw land' worden de vertrekgesprekken tussen vreemdelingen en regievoerders gefilmd. De documentaire toont welke emoties het overhalen van uitgeproduceerde om Nederland te verlaten bij hen losmaakt; woede, verdriet en radeloze stilte. 

Het uiterste middel - vreemdeling in bewaring  (The last resort)
Voor het eerst heeft het ministerie van Veiligheid en Justitie toestemming gegeven om maandenlang een camera toe te laten in Detentiecentrum Rotterdam. Vreemdelingen die niet in Nederland mogen blijven, worden hier als ‘uiterste middel’ ingeslten om te worden uitgezet. De film geeft een onthullende inkijk in het dagelijks leven in het detentiecentrum en doorbreekt vele ingesleten clichés in de beeldvorming over het Nederlandse uitzettingsbeleid.
 

Kijk voor meer inforamtie over het fesitval op de website van Beeld voor Beeld 


 

© Copyright 2010 | Sjonic Digital Media BV