Nieuws

Het is uw land en Het uiterste middel

onder regie van Kees Vlaanderen 

Het is uw land 
Wie is uitgeprocedeerd en geen recht heeft om in Nederland te blijven, krijgt met de Dienst Terugkeer en Vertrek te maken die het vertrek regelt, liefst vrijwillig, maar als het moet organiseren ze een gedwongen vertrek. In de film 'Het is uw land' worden de vertrekgesprekken tussen vreemdelingen en regievoerders gefilmd. De documentaire toont welke emoties het overhalen van uitgeproduceerde om Nederland te verlaten bij hen losmaakt; woede, verdriet en radeloze stilte. 

Het uiterste middel 
Voor het eerst heeft het ministerie van Veiligheid en Justitie toestemming gegeven om maandenlang een camera toe te laten in Detentiecentrum Rotterdam. Vreemdelingen die niet in Nederland mogen blijven, worden hier als ‘uiterste middel’ ingeslten om te worden uitgezet. De film geeft een onthullende inkijk in het dagelijks leven in het detentiecentrum en doorbreekt vele ingesleten clichés in de beeldvorming over het Nederlandse uitzettingsbeleid.

Tijdens het Wereldfilmfestival in Venlo zullen 'Het is uw land' en 'Het uiterste middel' worden vertoond. Tijdens de vertoningen is regisseur Kees Vlaanderen aanwezig. 

Zaterdag 9 april Filmtheater De Nieuwe Scene 

14:45 - 17:30 uur   Combiprogramma Het is uw land & Het uiterste middel, in aanwezigheid van Kees Vlaanderen  

14:50 uur   Het is uw land 
16:10 uur   Het uiterste middel - vreemdelingen in detentie

Voor reserveringen en meer informatie over het festival Filmtheater de Nieuwe Scene 

© Copyright 2010 | Sjonic Digital Media BV