Nieuws

Nominatie Beste Debuut

27-8-2013

 

 De debuutfilm van Janina Pigaht DAGBOEKEN VAN EEN OLIFANT is op het Nederlands Film Festival in Utrecht genomineerd voor de Filmprijs van de Stad Utrecht, de prijs voor de beste debuutfilm van het NFF. Op de openingsavond van het NFF op 25 september reikt de burgemeester van Utrecht, Aleid Wolfsen, de Filmprijs uit aan de winnaar. Deze prijs bestaat uit een beeld van kunstenaar Joost van den Toorn en een geldbedrag van € 5.000,-.

IK STOND ERBIJ van Niels van Koevorden, OPERA IN DE RIMBOE van René van ’t Erve zijn de andere nomitaties. De jury bestaat uit Gülsah Dogan, Lex Veerkamp en Joris Oprins:

"DAGBOEKEN VAN EEN OLIFANT van Janina Pigaht
Een aangrijpend egodocument.
De maakster leest in nagelaten dagboeken en brieven dat haar geliefde grootvader een overtuigd nazi en SS'er is geweest. De jury vindt die invalshoek verrassend. In vrijwel alle films over de Hitlertijd worden de nazi's standaard als de slechten geschetst. Deze documentaire geeft daarop een ongemakkelijke nuancering
."

 Lees meer op de site van het NFF.

 

Ook wordt de film tijdens het NFF  vertoond in de Gouden Kalf Competitie:

donderdag 26 september om 14.30 uur in Hoogt 1

zondag 29 september om 20.00 uur in Wolff City 3

Voor meer informatie over het festival en kaartverkoop: klik hier.

 

 

Trouwens: DAGBOEKEN VAN EEN OLIFANT (The diaries of an elephant) draait ook op Cinematik international Film Festival Piestany in Slowakije, van 6 -12 september.

 

De film ging in première tijdens IDFA 2012, vorig jaar november, en werd op 1 mei 2013 uitgezonden door de VPRO in Holland Doc.

© Copyright 2010 | Sjonic Digital Media BV